Rólunk

Bemutatkozás

Nádfa Apartman Nád és vörös cédrus
Exkluzív szállások a Szigetköz szívében Dunaszigeten, a Nádfa Apartmanban. A vendégházak a Zátonyi-Duna partján állnak az Öreg-Duna töltése és Natura 2000 terület ölelésében. Az apartman két házból áll, melyek egyenként 4-4 fő befogadására alkalmasak. Az exkluzív megjelenésű, modern stílusú épületek nád illetve vörös cédrus zsindelyborítást kaptak, ez által különlegessé téve az épületeket és hangsúlyozva a természetközeli élményt.
A nagy üvegfelületekkel és a magas galériával a nappaliba csalogatjuk a szigetközt.
A szauna illetve a jacuzzi elhelyezésénél is fontos szempont volt a dunai panoráma hangsúlyozása.

Szigetköz

Nádfa Apartman Rólunk (5)
A Mosoni-Duna körülölelte Szigetközt nem véletlenül nevezik a Duna ajándékának, hiszen a térséget a folyók hordaléka építette fel. Az évszázadok során zátonyok, kúpok, szigetek alakultak ki, sok-sok apró ágra szakítva a folyókat, így alakult ki a Kisalföld északi részének szövevényes, változatos és titokzatos szigetvilága.
A terület gazdag növény- és állatvilága várja a természetkedvelő látogatókat.A Szigetköz közel 400 km2-es területe kiemelkedő jelentőségű élőhely, amelyen, otthont ad számos különösen ritka növény- és állatfajnak, amelyek hazánkban máshol mem fordulnak elő.
Szigetköz térségében részt vehetsz vízitúrákon kajakkal, kenuval vagy a Mosoni-Dunán sétahajóról is gyönyörködhetsz a vadregényes tájban. De ha szeretsz horgászni, ez a terület igazi paradicsom számodra.
A kerékpárosok is megtalálják a számításukat a területen. A térségben jó minőségű bicikliúton tekerhetnek. Nem mellesleg a Szigetköz falvai közel vannak egymáshoz, és mindegyik kínál valamilyen látnivalót. A kerékpár útvonal árnyas fasorokon és gyönyörű mezőkön át vezet, s mivel a szintkülönbség minimális, egy nap alatt könnyedén teljesíthető akár egy ötven-hatvan kilométeres túra is. A szigetek, árterek nagy része természetvédelmi terület, a folyót végig erdő kíséri, a parton vízimadarakban gyönyörködhetünk.

Étkezés

Nádfa Apartman Sári Csárda
Az apartmanok konyhája teljesen felszerelt, minden eszközt, gépet megtalálhatnak benne, ami egy reggeli, ebéd vagy vacsora elkészítéséhez szükséges.

Közeli éttermek:
  • Sári Csárda Dunakiliti, Csölösztöi u, 3 +36 96 / 671-478
  • Zátonyi Csárda Panzió Dunasziget, Zátony Tér, 2, +36 96 / 233-505

Közeli programok

Nádfa Apartman Szigetköz vízitúra

Vízitúra


A Szigetköz Európa legnagyobb szárazföldi deltája. A Duna a Kárpát-medencébe érkezve, több kisebb-nagyobb ágra szakadva egy hatalmas szigetvilágot épített.
Ez a csodálatos vízi világ a magyarországi Szigetköz 800 km vízi utat, és több mint 300 szigetet tartalmaz, a szlovákiai Csallóközhöz hasonlóan.

Nádfa Apartman kerékpár

Kerékpár túra


A Szigetköz bármely korosztály számára megfelelő terepviszonyokat biztosít kerékpározáshoz, kerékpártúrákhoz. Többféle hosszabb-rövidebb útvonal közül válogathatnak az ide látogatók, melyek Európában egyedülálló szépségű természetvédelmi területeken haladnak át, vagy éppen kulturális, építészeti látnivalók teszik érdekessé.

Nádfa Apartman duzzasztómű

Dunakiliti duzzasztómű


1977-ben Csehszlovákia és Magyarország megállapodott egy közös Dunai vízlépcső-rendszer megvalósításáról (Bős– Nagymarosi erőmű). Az építés 1978-ban kezdődött.
A munkálatok során környezetvédelmi mozgalmak szerveződtek az építkezés természetkárosító hatásairól, így a magyar kormány 1989-ben a Dunakiliti duzzasztómű építésének leállításáról döntött.
A szlovák fél azonban 1992-ben Dunacsúnynál megépítette a Dunakiliti duzzasztómű szerepét helyettesítő létesítményt, és elterelte a Dunát. Ez az intézkedés a Szigetköz vízi világát a szlovákiai helyzettől tette függővé. Ezt enyhítendő 1995-ben a Dunakiliti duzzasztómű mellett kialakítottak egy fenékküszöböt. A torzóban maradt duzzasztómű felett átívelő híd maradandó látványt tár a turisták elé.

Nádfa Apartman Mosonmagyaróvár

Mosonmagyaróvári vár


Korai várát a napjainkban Király-dombnak nevezett alacsony kiemelkedésen létesítette István király. Az országosan ismert ispánsági várakhoz hasonlóan a mosoni is facölöpökből rekeszes szerkezetűre készített és földdel töltött falakból állt, belső udvarán a vármegyei szervezet lakóházaival.
Irányító szerepét a tatárjárás utáni időszakban már kőből emelt magánföldesúri erősség vette át.
Az óvári vár a római település maradványaira a XIII. században ráépített, és többször átalakított, szabálytalan négyszög alaprajzú épület. 1818-ban Albert Kázmér szász-tescheni herceg, Mária Terézia Habsburg uralkodó veje agrár-felsőoktatási intézményt alapított az épületben.
Ennek jogutódja a vár épületében található Nyugat-Magyarországi Egyetem Mezőgazdasági és Élelmiszertudományi Kara.

Nádfa Apartman Futura

Futura


FEDEZD FEL A FUTURÁT, MAGYARORSZÁG LEGNAGYOBB TUDOMÁNYOS JÁTSZÓHÁZÁT
Futura Interaktív Természettudományi Élményközpont bemutatása, tudományos játszóház egy 300 éves műemlék magtárban, ez a Futura.
A négyszintes tudományos játszóház mellett látványos kísérleti bemutató, planetáriumi előadás és villám generálás várja a látogatókat.

Nádfa Apartman Pozsony

Pozsony


Dunaszigettől 20 perc autóval. A város történelmét számos nemzet befolyásolta, köztük bolgárok, csehek, horvátok, magyarok, németek, osztrákok, szerbek, szlovákok és zsidók. Első írásos említése 907-ből való, ugyanezen évben zajlott a város környékén a magyar honfoglalást lezáró pozsonyi csata is.
Ez volt a Magyar Királyság koronázási helye, törvényhozó központja és fővárosa 1536 és 1783 között, tizenegy magyar királyt és nyolc királynőt koronáztak meg a Szent Márton-székesegyházban.